Друк

Як сьогодні жінці віднайти втрачені орієнтири

Автор: Хомів Марія Степанівна Дата . Опубліковано в Емоції, почуття, відчуття

ukrajinkaСотні тисяч парфумів, модний одяг, омолоджувальні процедури, передбачення гороскопів, тисячі порад як бути вічно молодою, жити на повну, шукати багатше і цікавіше.
Що стоїть за цим по великому рахунку? Боротьба за серце жінки, її цінності. Часто це приводить до односторонності, відірвання від джерела, від цілі, від напрямку, втрату справжнього, і себе в тому числі.
Марія, мати Божа - це архетип жінки, яка відкрила людство до Бога. «Так» Марії відкрило нам правду про те, ким є людина за своєю природою та яке найбільше покликання жінки: це покликання до єдності. Пречиста Діва показала нам, що жінка знаходиться в центрі Божого задуму про спасіння людства. Це духовний вимір, це шлях до чистого серця, вміння навіть із своїми стражданням довіритись Богу.


Святі жінки є уособленням ідеалу жіночності, проявом дару любові та сили одночасно. («Іван Павло II - Лист до жінок»). Вартуючим є розуміння покликання жінки через правду про справжню любов, бо жінка створена щоб бути любленою і щоб передавати любов. У цьому полягає жіночність. А у тому, що жінка створена для любові, і для пошуку себе в любові, полягає гідність та покликання жінки. А велич, у тому, що саме жінка покликана до сопричастя з Богом та чоловіком, до дарування і до передавання життя.  Жінка вдягнута у сонце, яка перемагає змія - може перемогти зло.
Жінці Бог довірив особливу місію - він довірив їй Людину, будучи при цьому джерелом життя. Завдяки материнству Богородиці, Бог встановив союз з людьми, дарував нам спасіння. Кожна жінка може ділитись життям чи наснагою до життя, кожна у свій спосіб: ніжністю, ласкою, служінням, чуйністю,  прийняттям, турботою, любов’ю, чарівністю, своїм sacrum тіла, жіночністю, маючи при тому особливий орієнтир в житті - Богородицю.
Іван Павло II залишив нам своє розуміння покликання жінки в сучасному світі і певний заклик. Bін казав так: «Господь сьогодні довіряє жінці людину. Людство може залишитись людяним лише завдяки жінці - тій жінці, яка може надати тому людству людяних рис, ознак, які тільки жінка здатна завдяки своїй природі та вмінню охороняти це життя і плекати його, а відтак привести до єдності з Богом». Отож природа жінки - це справді неймовірний дар, шанс, можливість. Але чи зуміє жінка ним скористатись - залежатиме від того, які орієнтири вона обере в житті.

Орієнтири завжди поруч.

 

Редаговано Марією Хомів.Список літератури у автора.